zaterdag 11 augustus 2012

Winkelstad Leiden: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Leiden: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Leiden winkelen. Leiden kennen we natuurlijk als de studenten stad, de stad van de vele musea, de stad van de Hortus, de stad van veel grachten, de stad van de tientalle hofjes, de stad van de Burcht en de stad van 3 oktober. Maar Leiden heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

De Haarlemmerstraat

Winkelen in Leiden: De Haarlemmerstraat
De Haarlemmerstraat is de langste winkelstraat van Leiden. Het is verdeeld in een lang deel en een kort deel. Het korte deel is niet echt de moeite waard, maar voor shoppers is het lange deel van de Leidse Haarlemmerstraat heel leuk en mooi. Je vind er veel leuke boetiekjes maar ook de bekende ketens als C&A, H&M, HEMA en CoolCat.

De Breestraat

Winkelen in Leiden: De Breestraat
De Breestraat is de tweede winkelstraat van Leiden. Hier vindt je veel leuke koffietentjes, maar ook aparte winkels zoals een Treinreizen-winkel. Grote ketens als V&D vind je hier ook. Verder staat het stadhuis van Leiden hier. Elke dag zie je daar wel een aanstal stelletjes dat gaat trouwen. Als je gaat winkelen op de Breestraat, let dan wel op de fietsers. De Breestraat staat in de top 10 van drukste fietspaden van Nederland.

Nieuwe Rijn

Winkelen in Leiden: Nieuwe Rijn
Tussen de Haarlemmerstraat en de Breestraat vind je een aantal straatjes zoals de Nieuwe Rijn. Deze is genoemd naar het water wat hier stroomt. Hier zijn heel veel leuke restaurants en koffietentjes te vinden, veel daarvan hebben een terras aan of op het water. Op woensdag en zaterdag is hier de Leidse markt te vinden.

Museumbezoek

Als je in Leiden winkelt, kun je dat prima combineren met een museumbezoek. Leiden kent veel bekende musea. Denk aan Naturalis, het museum van Oudheden, het museum van Volkenkunde, de Lakenhal en museum Boerhaave.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...