dinsdag 21 augustus 2012

Winkelstad Leeuwarden: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Leeuwarden: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Friese Leeuwarden winkelen.

Leeuwarden

Leeuwarden kennen we natuurlijk als één van de Friese elf steden, als stad van oude monumenten, als stad van Oldehove, een onafgebouwde scheve kerktoren en van het Fries Museum. Maar Leeuwarden heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Voorstreek

Winkelen in Leeuwarden: De Voorstreek
Leeuwarden heeft een uitgebreid winkelaanbod, de belangrijkste winkelstraten zijn de Nieuwestad (in de volksmond Nieuwstad genoemd), Wirdumerdijk, het Wilhelminaplein en de Voorstreek. Op het Wilhelminaplein is er elke vrijdag een gezellige weekmarkt te vinden. De Voorsteek is gewoon een gezellige oude winkelstraat. Je vindt er veel leuke winkeltjes en koffietentjes. Bijna allemaal zijn ze gehuisvest in een oud gebouw en dat maakt het shoppen in de Voorstreek extra gezellig.

De Centrale

Winkelen in Leeuwarden: De Centrale

Aan de rand van het centrum zit het retailpark De Centrale, dat is de plek waar vroeger de Centrale van het Provinciaal Elektriciteits Bedrijf zat. Toen dit bedrijf verdwenen was kwam in 1989 het terrein van ongeveer 7 hectare te koop.

Een projectontwikkelaar kocht het verlaten fabrieksterrein, sloopte het en er was plaats  voor 12.000 m² winkelplezier. In 1991 openden de eerste winkels hun deuren. Hier zijn winkels met grotere verkoopoppervlakken gevestigd zoals de Media Markt, Toys XL, Brugman Keukens & Badkamers, BCC, Swiss Sense en een Action. In totaal zijn er zo'n 30 verschillende winkels te vinden.

maandag 13 augustus 2012

Winkelstad Venlo: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Venlo: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Venlo winkelen.

Venlo

Venlo kennen we natuurlijk als stad met oude handelshuizen, stad van Carnaval, als stad van voetbalclub VVV-Venlo en van vervoersbedrijf Frans Maas. Maar Venlo heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

In de historische stadskern van Venlo kunt je een breed aanbod van winkels verwachten. Dit is gecombineerd met verschillende pleinen met gezellige terrassen. Sinds begin december 2010 is het winkelgebied flink uitgebreid met de komst van de nieuwe Maasboulevard.
Winkelen in Venlo: De Maasboulevard

De binnenstad

De grote stedenbouwkundige ingrepen sluiten zeer mooi aan op de historische binnenstad. U loopt moeiteloos over van bestaand naar nieuw. In de nieuwbouw zijn naast een hoofdwinkelstraat ook kleine zijstraten die aansluiten op de historische Jodenstraat van Venlo. Naast de zeer grote filialen van de Jumbo en de Saturn zijn er ook middelgrote en kleinere winkels zoals onder andere Ecco, Mexx, H&M, Bakker Bart, S.Oliver, The Sting en Aktie Sport.
Winkelen in Venlo: De binnenstad
Zeker in de historische oude binnenstad van Venlo kun je goed shoppen. Leuke speciaalzaken vind je met name in Klaasstraat, Gasthuisstraat, Parade en Jodenstraat. Grotere ketens zijn voornamelijk gevestigd op de Lomstraat en de Vleesstraat. Al vele jaren is de omgeving Nolensplein en Gelderse Poort het domein van de Duitse koopjesjagers.
Winkelen in Venlo: Het Nolensplein

Winkelstad Zutphen: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Zutphen: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in de leuke stad Zutphen winkelen.

Zutphen

Zutphen kennen we natuurlijk als stad van de IJssel, stad van grote, historische gebouwen die de skyline vormen van de stad. Zutphen is ook stad van musea, hofjes en andere bezienswaardigheden. Maar Zutphen heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Korte Hofstraat

Winkelen in Zutphen: De Korte Hofstraat

Winkelstad Amstelveen: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Amstelveen: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in de leuke stad Amstelveen winkelen.

Amstelveen

Amstelveen kennen we natuurlijk als de stad van piloten en stewardessen. Maar Amstelveen heeft ook een heel leuk winkelcentrum.

Stadshart Amstelveen 

Winkelen in Amstelveen: Stadshart
Stadshart Amstelveen heeft ruim 200 overdekte winkels, is goed bereikbaar en je kunt er gemakkelijk parkeren. Ideaal dus voor de regenachtige zaterdag. Stadshart in Amstelveen biedt de shopper een verscheidenheid aan winkels. Van een lokale bakker tot een leuke vestiging van de Bijenkorf. Er zijn genoeg plekken waar je wat lekkers kunt eten en of drinken.

Winkelstad Zwolle: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Zwolle: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in de leuke stad Zwolle winkelen.

Zwolle

Zwolle kennen we natuurlijk als stad met van de Sassenpoort, van historische gevels, van de verdedigingsmuur en haar verdedigingstorens. Zwolle is ook stad van musea, hofjes en andere bezienswaardigheden. Maar Zwolle heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten. Zwolle is de grootste shopstad van de provincie Overijssel.

Diezerstraat

Winkelen in Zwolle: De hoek van Grote Markt, Diezerstraat en Oude Vismarkt
Het winkelgebied van Zwolle concentreert zich voornamelijk in de straten rond de Diezerstraat. In straten als de Oude Vismarkt, de Grote Markt, de Luttekestraat, de Sassenstraat, de Melkmarkt, de Assendorperstraat en de Thorbeckegracht herbergen vind je boetiekjes en de wat meer exclusieve winkels.

Doordat deze winkels te vinden zijn in het oude centrum van Zwolle, geeft dat meteen een gezellige uitstraling aan winkelen in Zwolle.

Winkelstad Enschede: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Enschede: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Enschede winkelen.

Enschede

Enschede kennen we natuurlijk als stad van Serious Request 2012 Glazen Huis, FC Twente, Enschede Airport en helaas ook van de vuurwerkramp. Maar Enschede heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Winkelen in Enschede
Enschede is de grootste en gezelligste winkelstad van het oosten van het land en het is dus ook geen wonder dat Duitsers vaak naar Enschede komen om lekker een dagje te shoppen. Sfeervolle steegjes en moderne winkelcentra wisselen elkaar af. Ideaal dus voor een dagje shoppen! Grote ketens vind je rondom het Hendrik Jan van Heekplein, het drukste plein in de binnenstad. In zijstraten als de Kalanderstraat en de Raadhuisstraat kun je je hart ophalen als je van shoppen houdt.

Van Loenshof

Winkelen in Enschede: Het Van Loenshof
Houd je meer van de wat exclusievere winkels en leuke boetiekjes? Neem dan eens een kijkje in het Van Loenshof. Deze straat wordt ook wel de PC Hooftstraat van Enschede genoemd! Er verschijnen steeds meer exclusieve winkels in het Van Loenshof. Je vindt hier verrassende winkels, moderne restaurants en trendy koffiezaakjes. Het is een leuke straat om door te lopen, want naast de exclusieve winkels vind je kunst en mooi groen in het het Van Loenshof.

De Haverstraatpassage

Winkelen in Enschede: De Haverstraatpassage
Dan de Haverstraatpassage, dit is één van de oudste winkelstraten van Nederland, en hier vind je veel leuke, exclusieve winkeltjes. Ook in de Korte Hengelosestraat kun je je uitleven als je van winkelen houdt. In deze straat vind je een afwisselend aanbod leuke winkels met een wisselend karakter. Even uitrusten van al het shoppen? Dat kan op één van de mooiste horecapleinen van Nederland; de Oude Markt. Rondom de Grote Kerk bevinden zich tientallen uitgaansgelegenheden, van café tot eetgelegenheid en van restaurants tot theater.

Winkelstad Nijmegen: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Nijmegen: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in de leuke stad Nijmegen winkelen.

Nijmegen

Nijmegen kennen we natuurlijk als de stad van de vierdaagse, als de stad van de Frank Boeijen Groep, als stad van het Goffertpark, als 'roze' stad, en, met 165.000 inwoners, als 10de stad qua grootte van Nederland. Maar Nijmegen heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Grote Markt

Winkelen in Nijmegen: Grote Markt
Net als vele andere oude steden heeft ook Nijmegen een Grote Markt, en ook hier is de Grote Markt een heel oud, heel mooi en vooral heel gezellig plein om lekker rond te winkelen en vooral om even lekker iets te drinken of te lunchen. Het plein is zo mooi om te bekijken, dat je vanaf je terras, constant de mooie oude gebouwen wilt bekijken. Dit is en dit was Nijmegen!

Hezelstraat

Winkelen in Nijmegen: De Lande Hezelstraat
Vanaf het centraal gelegen plein, de Grote Markt van Nijmegen, loop je zo naar beneden, de Stikke Hezelstraat in. Deze gaat al snel over in de Lange Hezelstraat. Dit is de oudste winkelstraat van Nederland! Op zich al een reden om hier eens te winkelen. Tussen het winkelen door kun je lekker lunchen bij Smaakrijk, Merano of de bekende Bagels & Beans.

In de Romeinse tijd was de Hezelstraat al de belangrijkste handelsstraat van Noviomagnum. De straat werd in 2009 geheel gerenoveerd maar je kunt nog steeds merken dat het een oude straat is. Van oudsher zitten hier de speciaalzaken van de stad gevestigd. Grote ketens worden gelukkig geweerd.

Winkelstad Tilburg: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Tilburg: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Tilburg winkelen.

Tilburg

Tilburg kennen we natuurlijk als de stad met de grootste kermis van Nederland, stad van de textielindustrie, stad van Carnaval, stad met meer dan 200.000 inwoners en daarmee de zesde stad van Nederland. Maar Tilburg heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Binnenstad

De winkels in Tilburg bestaan vooral uit grote ketens. Maar na goed zoeken zijn er ook leuke kleine boetiekjes en winkeltjes te vinden in deze levendige stad.

Pieter Vreedeplein

Winkelen in Tilburg: Pieter Vreedeplein
Ook kun je naar Tilburg komen voor het recent geopende Pieter Vreedeplein. Dit plein ligt gewoon in het centrum van Tilburg en heeft heel veel verschillende winkels en boetiekjes. Verder is dit centrum elke zondag geopend. Dus als je graag op zondag wilt shoppen, ben je ook in Tilburg aan het Pieter Vreedeplein aan het goede adres.

Markten in Tilburg

Tilburg kent 8 wekelijkse markten. De woensdagse Besterdmarkt is in de hele regio van Midden-Brabant een fenomeen. De Besterdmarkt is een echte stoffenmarkt. In de meer dan 120 kraampjes vindt u alle mogelijke type stoffen die u maar kunt bedenken. Van kant-en-klare confectie tot gordijnstof en plastic gelamineerd tafeltextiel. De stoffenmarkt is iedere woensdag van 09.00 tot 12.00 uur op het Besterdplein in Tilburg.

Winkelstad Almere: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Almere: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in de leuke stad Almere winkelen.

Almere

Almere kennen we natuurlijk als jongste grote stad van Nederland, als stad die bij de meeste Nederlanders een tamelijk negatief imago heeft en als stad van Annemarie Jorritsma. Maar Almere heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten. Almere is de grootste shopstad van de provincie Flevoland.

Citymall Almere

Winkelen in Almere: Citymall Almere
Het Stadshart van Almere Stad heeft het grootste winkelgebied van Almere en is een van de grootste winkelcentra van Nederland. Het is beter bekend onder de naam Citymall Almere. Ook Almere Haven en Almere Buiten hebben forse winkelgebieden. In het Stadshart vind je alle grote winkel. Bovendien zijn er ook veel locale en bijzondere winkels. Verder kun je op genoeg plekken genieten van een lekker kopje koffie of een goede lunch.

Grote Markt

Winkelen in Almere: Grote Markt
De meeste cafés zijn op de Grote Markt, het centrale plein in Almere Stad. Ook op andere plaatsen in het centrum van Almere Stad zijn volop uitgaansgelegenheiden, met concentraties op het Belfort, het Deventerpad en de Esplanade. Vooral op zonnige dagen die het hier heel relaxed genieten!

Winkelstad Eindhoven: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Eindhoven: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in de leuke stad Eindhoven winkelen.

Eindhoven

Eindhoven kennen we natuurlijk als stad van Philips, Het Witte Dorp, van de Catharinakerk (1867), van PSV en van Eindhoven Airport. Maar Eindhoven heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

De Demer 

Winkelen in Eindhoven: De Demer
De Demer, Rechtestraat, Vrijstraat, Hermanus Boexstraat, Hooghuisstraat, Nieuwstraat en de pleinen 18 Septemberplein, Catharinaplein en Markt maken deel uit van het kernwinkelgebied, daar waar de grotere winkelketens zich vooral gevestigd hebben.

Heuvel Galerie

Winkelen in Eindhoven: Heuvel Galerie
Grote overdekte winkelcentra in de binnenstad zijn de Heuvel Galerie direct naast de Markt en het in 2005 heropende winkelcentrum Piazza aan het 18 Septemberplein.

Winkelstad Zoetermeer: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Zoetermeer: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Zoetermeer winkelen.

Zoetermeer

Zoetermeer kennen we natuurlijk als stad waar half Den Haag is komen wonen, van SnowWorld en als 'Sweet Lake City'. Maar Zoetermeer heeft ook een heel leuk oud centrum en een modern nieuw winkelcentrum.

Dorpsstraat 

Winkelen in Zoetermeer: De Dorpsstraat
De historie van de Dorpsstraat gaat bijna helemaal terug tot het ontstaan van Zoetermeer, ruim 1000 jaar geleden. Ingedamd door twee grote historische kerken, vormt de straat niet alleen de verbindingsweg, maar ook het winkelhart van de stad. De straat kenmerkt zich door prachtige oude gevels en winkels die variëren van bekendere ketens en familiebedrijven tot authentieke winkeltjes.

Winkelstad Amersfoort: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Amersfoort: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Amersfoort winkelen.

Amersfoort

Amersfoort kennen we natuurlijk als de stad van het Dierenpark Amersfoort, als Middeleeuwse stad, stad van Piet Mondriaan met het Mondriaanhuis en als stad van 'Keientrekkers'. Amersfoort is ook een stad van prachtig bewaarde historie en cultuur. Maar Amersfoort heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

De Langestraat

Winkelen in Amersfoort: De Langestraat

Voor wie een dag wil shoppen is Amersfoort ook uitermate geschikt, alle grote winkelketens zijn er te vinden op loopafstand van elkaar. Dwars door de stad loopt één lange winkelstraat, toepasselijk genaamd De Langestraat. Hier kun je alles vinden wat je nodig hebt. Daarnaast zijn er diverse knusse pleintjes, straatjes en winkelcentra met ieder een geheel eigen aanbod, zoals het Sint Jorisplein, de Krommestraat, de Sint Jansstraat en het Mooierplein.

Winkelstad Apeldoorn: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Apeldoorn: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Apeldoorn winkelen.

Apeldoorn

Apeldoorn kennen we natuurlijk als stad van de Apenheul, als stad van paleis Het Loo en de Velue. Van Centraal Beheer Achmea, bekend van de kreet even Apeldoorn bellen. Stad van prachtig bewaarde historie en cultuur. Maar Apeldoorn heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

De Apeldoornse binnenstad met in totaal bijna 500 detailhandelsbedrijven in meer dan 70 soorten en branches staat in de top 5 staat van gezelligste winkelcentra van Nederland. Daarnaast is het marktplein van Apeldoorn tot de beste warenmarkt van Nederland uitgeroepen. Je moet dus wel een keertje in Apeldoorn shoppen!

Korenstraat

Winkelen in Apeldoorn: De Korenstraat

De Korenstraat in Apeldoorn is een gezellige winkelstraat. Aan deze wandelpromenade in het centrum van Apeldoorn vind je ongeveer dertig schitterende winkels in velerlei branches en een breed assortiment artikelen. De meeste winkels gaan open tussen 09.00 en 10.00 uur en donderdagavond is de koopavond tot 21.00 uur.

Hoofdstraat

Winkelen in Apeldoorn: De Hoofdstraat
De Hoofdstraat is de hoofdwinkelstraat van Apeldoorn. Deze lange winkelstraat in Apeldoorn, loopt dwars door het centrum en is vanaf het NS-station makkelijk te bereiken. De laatste jaren zijn er steeds meer winkeltjes in de zijstraten van de Hoofdstraat gekomen, waardoor de binnenstad nog aantrekkelijker is geworden.

Oranjerie

Winkelen in Apeldoorn: De Oranjerie
Als het regent kun je naar de Oranjerie. De Oranjerie is een mooi modern winkelcentrum in het hart van Apeldoorn. Het winkelcentrum is overdekt en heeft in de kelder eigen parkeerplaats. Het winkelcentrum telt maar liefst 60 winkels met veel verschillende soorten artikelen en verschillende horecagelegenheden.

Winkelstad Zeist: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Zeist: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Zeist winkelen.

Zeist 

Zeist kennen we natuurlijk als stad van de KNVB, van Slot Zeist, het Wilhelminapark en van Wibi Soerjadi. Stad van prachtig bewaarde historie en cultuur. Maar Zeist heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Belcour

Winkelen in Zeist: Belcour
Belcour is het winkelhart van Zeist. Belcour is gemakkelijk te bereiken en heeft een redelijk grote verscheidenheid aan winkels. Je vindt er dames- en herenmodewinkels zoals onder andere Mc Gregor en H&M maar ook electronica winkels zoaals Dixons en Primafoon. Natuurlijk vindt je er ook leuke lunchrooms.

Winkelstad Delft: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Delft: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Delft winkelen.

Delft 

Delft kennen we natuurlijk als stad van Delfts blauw, Oranje en Vermeer. Stad van prachtig bewaarde historie en cultuur. Maar Delft heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

De Markt

Winkelen in Delft: De Markt
Eén van de meest sfeervolle pleinen in Nederland is de oude Markt in Delft. De Markt wordt omarmd door het oude Stadhuis en de Nieuwe Kerk. Voor de bekende bijzondere Delfts Blauwe souvenirs, gezellige kroegen en bijzondere speciaalzaken moet je juist hier zijn.

De Klis

Winkelen in Delft: De Klis
Ten noorden van de Markt bevindt zich de Klis een autoluw winkelgebied. Hier zijn prachtige historische gevels aan de grachten, en daarin vindt je de leukste winkeltjes. Zoals een chocolaterie, boekhandel, theewinkeltje, kunst en unieke kledingboetieks.

Aan de Klis zijn verschillende zijstraten waar ook verschillende leuke winkels te vinden zijn.

In de zomermaanden is er op donderdag en zaterdag altijd een gezellige antiekmarkt langs de grachten. U vindt de Markt rondom de Hippolytusbuurt.

Winkelstad Vlissingen: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Vlissingen: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Vlissingen winkelen. Vlissingen kennen we natuurlijk als stad aan de Westerschelde, als havenstad, stranden en boulevards, maar Vlissingen heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Walstraat


Winkelen in Vlissingen: De Walstraat
In het centrum van Vlissingen (Walstraat, Scheldestraat, Scheldeplein, Lange Zelke, Spuistraat en St. Jacobsstraat) vind je de leukste winkels.



Winkelstad Goes: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Goes: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Goes winkelen. Goes kennen we natuurlijk de televisietoren Goes uit 1957, 't Soepuus een heel oud getijwaterkorenmolen, de Grote of Maria Magdalenakerk en oude pleintjes.

Maar Goes heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Grote Markt


Winkelen in Goes: De Grote Markt

Goes heeft een aantrekkelijk winkelcentrum, dat bezoekers trekt van ver buiten de gemeentegrenzen. Het aantal winkels is vergelijkbaar met dat van een middelgrote stad. Veel winkels zijn gevestigd in historische panden in het gebied direct achter de Grote Markt. Na het winkelen kunt je terecht voor een hapje of drankje in één van de cafés of restaurants op de Grote Markt of de omliggende straten.

zondag 12 augustus 2012

Winkelstad Middelburg: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Middelburg: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Middelburg winkelen. Middelburg kennen we natuurlijk als hoofdstad van Zeeland, van de Abdij van Middelburg en van het nationale voetbalmuseum Voetbal Experience.

Maar Middelburg heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Lange Delft

Winkelen in Middelburg: Lange Delft
De belangrijkste winkelstraat in Middelburg is de Lange Delft. Deze voetgangers promenade loopt tussen de Markt en het Damplein. De grootste winkel in de Lange Delft is de HEMA. Andere bekende winkels in de Lange Delft zijn o.a de CoolCat, H&M, Kruidvat, Zeeman, Primafoon, C&A, WE, Bruna, Free Record Shop en Boss.

Drie andere belangrijke winkelstraten in Middelburg zijn:
- De Langeviele (van Markt naar Kloveniersdoelen)
- Segeerstraat (zijstraat van de Lange Delft)
- De Nieuwe Burg (op hoek Markt/Lange Delft)

zaterdag 11 augustus 2012

Winkelstad Gouda: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Gouda: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Gouda winkelen. Gouda kennen we natuurlijk als stad van de Goudse kazen en de Goudse kaarsen.

De Kleiweg

Winkelen in Gouda: De Kleiweg
Maar Gouda heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten. Deze vind je aan en rondom de grote markt.
Leuke winkels vind je hier in de Hoogstraat, de Kleiweg, de Lange Tiendeweg en de Lekkenburg.

Winkelstad Alkmaar: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Alkmaar: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Alkmaar winkelen. Alkmaar kennen we natuurlijk als stad van de kazen, van de kaasdragers en van AZ. Maar Alkmaar heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Kaasmarkt

Winkelen in Alkmaar: De Kaasmarkt

De Kaasmarkt in Alkmaar trekt jaarlijks ruim 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Elk jaar zijn er vanaf de 1e vrijdag in april tot de eerste vrijdag in september van 10.00 uur tot 12.30 uur, 22 kaasmarkten op het Waagplein. De handelaren en keurmeesters bepalen de kwaliteit van de kaas en daarna ook de prijs. Het loven en bieden gaat hierna door handje klap. Het hele gebeuren is een leuk schouwspel en een mogelijkheid om leuke foto's te maken.

Winkelstad Den Haag: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Den Haag: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Den Haag winkelen. Den Haag kennen we natuurlijk als regeringsstad met het Binnenhof, stad bij Scheveningen, stad van ambasades, stad van de gevangenpoort. Maar Den Haag heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

De Passage

Winkelen in Den Haag: De passage
Winkelen in Den Haag: De passage

De passage is een winkelcentrum in de 'steegjes' van Den Haag. Er zijn veel exclusieve winkels en het is voor een groot deel overdekt. Je kunt hier dus prima winkelen zonder nat te worden van de regen.
Winkelen in Den Haag: Spuistraat
Winkelen in Den Haag: Spuistraat

Winkelstad Bergen op Zoom: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Bergen op Zoom: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Bergen op Zoom winkelen. Bergen op Zoom kennen we natuurlijk als kermisstad, stad van het Markiezenhof, stad van Hotel de Draak, aan de Grote Markt. Maar Bergen op Zoom heeft ook heel leuke winkels en leuke winkelstraten.

De Grote Markt

Winkelen in Bergen op Zoom: Grote markt

Winkelgebieden Er zijn verschillende soorten winkelcentra in Bergen op Zoom die elk een eigen aanbod aan producten en diensten hebben. De binnenstad van Bergen op Zoom bestaat uit twee lussen (super 8), Het Paradegebied en het Vierkantje. De verbinding met deze twee gebieden is het plein Grote Markt, dat een veelheid aan horeca en terrasjes herbergt.

Sinds eind 2006 heeft Bergen op Zoom er een nieuw winkelgebied bij, wat de Parade heet. De Parade dat aan het voormalige Thaliaplein en het St. Josephplein ligt. De St. Josephstraat, Zuivelstraat en het Gouvernementsplein zijn in deze periode ook heringericht.

Winkelstad Den Bosch (s-Hertogenbosch): Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Den Bosch (s-Hertogenbosch): Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Den Bosch winkelen. Den Bosch kennen we natuurlijk als stad van de Bossche bol, de Brabanthallen en de Verkadefabriek. Maar Den Bosch heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

De Hinthamerstraat

Winkelen in Den Bosch: De Hinthamerstraat
De Hinthamerstraat is één van de oude straten in de binnenstad van Den Bosch waar je heerlijk kunt winkelen. De straat loopt vanaf de markt tot aan de Zuid-Willemsvaart. De Hinthamerstraat staat bekend als dé lange en drukke winkelstraat van Den Bosch, met veelal ketens maar her en der ook wat apartere zaakjes. Alle winkels zijn gevestigd in tal van mooie historische panden die deze straat rijk is. In zijstraatjes van de Hinthamerstraat zitten een aantal bijzondere winkeltjes en ook aan het einde van de straat, richting de Zuid-Willemsvaart, zijn wat apartere zaakjes gevestigd. Tevens zitten er een paar goede café's en restaurantjes in de Hinthamerstraat.

Bossche bol

Winkelen in Den Bosch: De Bossche bol
Winkelen in Den Bosch: De Bossche bol
Natuurlijk onderbreek je de dag met een Bossche bol. De lekkerste vind je bij Banketbakkerij Jan de Groot. Daar staan de mensen ook letterlijk in de rij voor een heerlijke Bossche bol. Banketbakkerij Jan de Groot vind je op Stationsweg 24.

Winkelstad Breda: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Breda: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Breda winkelen. Breda kennen we natuurlijk als vestingstad, Het begijnhof Breda en de Brabadse gezelligheid. Maar Breda heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

De Veemarktstraat

Winkelen in Breda: De Veemarktstraat
De Veemarktstraat is één van de leukste straten van Breda. De Veemarktstraat wordt ook wel de winkelste straat van Breda genoemd. Er zitten hier ongeveer zestig speciaalzaken. Mooie gevels zorgen ervoor dat de straat een gezellige uitstraling heeft. Hier vind je verschillende heerlijke restaurantjes, leuke modewinkels, juweliers en interieurzaken. Je kunt goede koffie krijgen bij Inspire Coffee Company of lekker lunchen bij La Iguana. Ook in de St. Janstraat, die parallel loopt aan deze straat, vind je enkele leuke winkeltjes.
Winkelen in Breda: St. Janstraat

Winkelstad Arnhem: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Arnhem: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Arnhem winkelen. Arnhem kennen we natuurlijk van de Trolley bussen, de Sint-Eusebiuskerk en het GelreDome Maar Arnhem heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Rijnstraat

Winkelen in Arnhem: Rijnstraat

Winkelstad Groningen: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Groningen: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Groningen winkelen. Groningen kennen we natuurlijk van de Martinitoren, van de studenten en van het 'taaltje'. Maar Groningen heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Folkingestraat

Winkelen in Groningen: De Folkingestraat

Winkelstad Maastricht: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Maastricht: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Maastricht winkelen. Maastricht kennen we natuurlijk als Maasstad, als stad met de zachte g, als stad van gezelligheid, als stad van net geklede mensen. Maar Maastricht heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.


Grote Straat

Winkelen in Maastricht: De Grote Straat
Het winkelen in Maastricht is niet compleet zonder een bezoek aan de Kleine Straat, de Grote Straat en de Maastrichter Brugstraat. Deze hoofdstraten in hartje centrum zijn zoals je ze in iedere stad vindt, veel bekende winkels en ketens. Toch hebben de winkels in Maastricht een ander karakter. Het lijkt allemaal wat gemoedelijker en relaxter te gaan. Loop ook eens de zijstraten en laat je verrassen door de kleine winkels en horeca die je er aantreft.


Het Vrijthof

Winkelen in Maastricht: Het Vrijthof
Het Vrijthof is een heel bekend plein in de binnenstad van Maastricht. Aan de westkant van het plein bevindt zich de Groote Sociëteit uit 1760, een van oorsprong militaire club. Aan de westkant ligt een andere sociëteit, Momus (1883), van oorsprong een club voor niet-militairen echter thans een reguliere horecagelegenheid. Het Vrijthof heeft heel veel leuke eet- en drinktentjes. De meeste cafés en restaurant hebben ruime terrassen, waaraan het plein een deel van zijn faam te danken heeft.


Winkelstad Haarlem: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Haarlem: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in ABC winkelen. Haarlem kennen we natuurlijk als hoofdstad van Noord-Holland, de Spaarne, de plaats waar de allereerste trein reed en het Frans Hals museum. Maar Haarlem heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Haarlem werd onlangs uitgekozen tot beste winkelstad van Nederland. De Kleine Houtstraat werd uitgekozen tot leukste winkelstraat van Nederland. Haarlem kreeg ook de titel meest gastvrije stad van het land. Haarlem heeft het dus allemaal!

Kleine Houtstraat

Winkelen in Haarlem: Kleine Houtstraat
De Kleine Houtstraat is uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. De straat kenmerkt zich door het grote aanbod aan bijzondere winkels. Anders dan anders en elke keer weer verrassend. De Kleine Houtstraat loopt parallel aan de Grote Houtstraat. Een authentieke, sfeervolle winkelstraat waar je heerlijk doorheen kunt slenteren en waar je je telkens blijft verbazen over het brede en originele aanbod aan winkels en horeca.
Winkelen in Haarlem: De Warmoesstraat is ook 's avonds heel gezellig!

In de Grote Houtstraat vind je de wereld van Jansje of in het kort gewoon Jansje. Dat is een leuke winkel die ook nog eens is uitgeroepen tot “De op 1 na Beste Zelfstandige Winkel van Nederland 2012”. Ga er eens kijken en een kopje koffie met gebak halen, want dat kan daar ook.


Warmoesstraat


Winkelen in Haarlem: Warmoesstraat
De Warmoesstraat is een supergezellig klein straatje dat volledig ingericht is met leuke winkeltjes. Denk daarbij aan kleding, lifestyle, interieur, lunch, diner en bloemen. Tussen al deze winkels zitten zeker een paar aangename verassingen. Grote kans ook om een bekend gezicht tegen te komen in deze straat.


CBS: Haarlem meest gevarieerde winkelcentrum

Het winkelcentrum van Haarlem heeft met 68 verschillende soorten winkels het meest gevarieerde winkelaanbod van Nederland. Dat blijkt uit een op woensdag 2 jan 2013 gepubliceerde top 15 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De binnensteden van Apeldoorn en Middelburg staan met respectievelijk 67 en 66 verschillende soorten zaken op de tweede en derde plaats.

Winkelstad Leiden: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Leiden: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Leiden winkelen. Leiden kennen we natuurlijk als de studenten stad, de stad van de vele musea, de stad van de Hortus, de stad van veel grachten, de stad van de tientalle hofjes, de stad van de Burcht en de stad van 3 oktober. Maar Leiden heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

De Haarlemmerstraat

Winkelen in Leiden: De Haarlemmerstraat
De Haarlemmerstraat is de langste winkelstraat van Leiden. Het is verdeeld in een lang deel en een kort deel. Het korte deel is niet echt de moeite waard, maar voor shoppers is het lange deel van de Leidse Haarlemmerstraat heel leuk en mooi. Je vind er veel leuke boetiekjes maar ook de bekende ketens als C&A, H&M, HEMA en CoolCat.

De Breestraat

Winkelen in Leiden: De Breestraat
De Breestraat is de tweede winkelstraat van Leiden. Hier vindt je veel leuke koffietentjes, maar ook aparte winkels zoals een Treinreizen-winkel. Grote ketens als V&D vind je hier ook. Verder staat het stadhuis van Leiden hier. Elke dag zie je daar wel een aanstal stelletjes dat gaat trouwen. Als je gaat winkelen op de Breestraat, let dan wel op de fietsers. De Breestraat staat in de top 10 van drukste fietspaden van Nederland.

Nieuwe Rijn

Winkelen in Leiden: Nieuwe Rijn
Tussen de Haarlemmerstraat en de Breestraat vind je een aantal straatjes zoals de Nieuwe Rijn. Deze is genoemd naar het water wat hier stroomt. Hier zijn heel veel leuke restaurants en koffietentjes te vinden, veel daarvan hebben een terras aan of op het water. Op woensdag en zaterdag is hier de Leidse markt te vinden.

Museumbezoek

Als je in Leiden winkelt, kun je dat prima combineren met een museumbezoek. Leiden kent veel bekende musea. Denk aan Naturalis, het museum van Oudheden, het museum van Volkenkunde, de Lakenhal en museum Boerhaave.

donderdag 9 augustus 2012

Winkelstad Rotterdam: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Rotterdam: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Rotterdam winkelen. Rotterdam kennen we natuurlijk als een grote stad, de havenstad, de stad met moderne gebouwen en de stad van dierentuin Blijdorp. Maar Rotterdam heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Lijnbaan

Winkelen in Rotterdam: De Lijnbaan
De Lijnbaan is de drukste winkelstraat van Rotterdam en omstreken. Het was Europa’s eerste autoloze winkelpromenade. De Lijnbaan bestaat pas vanaf 1953, dat heeft natuurlijk te maken met de bombardementen van de 2de wereldoorlog. Tegenwoordig shop je er in grote en kleine winkels, van bekende merken en ketens als Tommy Hilfiger, Mango en Invito.

Koopgoot

Winkelen in Rotterdam: De Koopgoot
De Koopgoot is de bijnaam voor de Beurstraverse. Deze winkelstraat straat ligt onder het straatniveau van de Coolsingel. Boven de Beurstraverse bevindt zich het Beurs World Trade Center Rotterdam. Oorspronkelijk was de traverse uitsluitend een deel van het Metrostation Beurs bedoeld om voetgangers de drukke Coolsingel over te laten steken.

De meeste winkels gelegen in de Beurstraverse bevinden zich uitsluitend op het lagere niveau. Grote warenhuizen zoals C&A en de Bijenkorf hebben hier ook een extra ingang, de andere ingang is op het hogere niveau.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...