maandag 13 augustus 2012

Winkelstad Apeldoorn: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Apeldoorn: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Apeldoorn winkelen.

Apeldoorn

Apeldoorn kennen we natuurlijk als stad van de Apenheul, als stad van paleis Het Loo en de Velue. Van Centraal Beheer Achmea, bekend van de kreet even Apeldoorn bellen. Stad van prachtig bewaarde historie en cultuur. Maar Apeldoorn heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

De Apeldoornse binnenstad met in totaal bijna 500 detailhandelsbedrijven in meer dan 70 soorten en branches staat in de top 5 staat van gezelligste winkelcentra van Nederland. Daarnaast is het marktplein van Apeldoorn tot de beste warenmarkt van Nederland uitgeroepen. Je moet dus wel een keertje in Apeldoorn shoppen!

Korenstraat

Winkelen in Apeldoorn: De Korenstraat

De Korenstraat in Apeldoorn is een gezellige winkelstraat. Aan deze wandelpromenade in het centrum van Apeldoorn vind je ongeveer dertig schitterende winkels in velerlei branches en een breed assortiment artikelen. De meeste winkels gaan open tussen 09.00 en 10.00 uur en donderdagavond is de koopavond tot 21.00 uur.

Hoofdstraat

Winkelen in Apeldoorn: De Hoofdstraat
De Hoofdstraat is de hoofdwinkelstraat van Apeldoorn. Deze lange winkelstraat in Apeldoorn, loopt dwars door het centrum en is vanaf het NS-station makkelijk te bereiken. De laatste jaren zijn er steeds meer winkeltjes in de zijstraten van de Hoofdstraat gekomen, waardoor de binnenstad nog aantrekkelijker is geworden.

Oranjerie

Winkelen in Apeldoorn: De Oranjerie
Als het regent kun je naar de Oranjerie. De Oranjerie is een mooi modern winkelcentrum in het hart van Apeldoorn. Het winkelcentrum is overdekt en heeft in de kelder eigen parkeerplaats. Het winkelcentrum telt maar liefst 60 winkels met veel verschillende soorten artikelen en verschillende horecagelegenheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...