dinsdag 21 augustus 2012

Winkelstad Leeuwarden: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Leeuwarden: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Friese Leeuwarden winkelen.

Leeuwarden

Leeuwarden kennen we natuurlijk als één van de Friese elf steden, als stad van oude monumenten, als stad van Oldehove, een onafgebouwde scheve kerktoren en van het Fries Museum. Maar Leeuwarden heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Voorstreek

Winkelen in Leeuwarden: De Voorstreek
Leeuwarden heeft een uitgebreid winkelaanbod, de belangrijkste winkelstraten zijn de Nieuwestad (in de volksmond Nieuwstad genoemd), Wirdumerdijk, het Wilhelminaplein en de Voorstreek. Op het Wilhelminaplein is er elke vrijdag een gezellige weekmarkt te vinden. De Voorsteek is gewoon een gezellige oude winkelstraat. Je vindt er veel leuke winkeltjes en koffietentjes. Bijna allemaal zijn ze gehuisvest in een oud gebouw en dat maakt het shoppen in de Voorstreek extra gezellig.

De Centrale

Winkelen in Leeuwarden: De Centrale

Aan de rand van het centrum zit het retailpark De Centrale, dat is de plek waar vroeger de Centrale van het Provinciaal Elektriciteits Bedrijf zat. Toen dit bedrijf verdwenen was kwam in 1989 het terrein van ongeveer 7 hectare te koop.

Een projectontwikkelaar kocht het verlaten fabrieksterrein, sloopte het en er was plaats  voor 12.000 m² winkelplezier. In 1991 openden de eerste winkels hun deuren. Hier zijn winkels met grotere verkoopoppervlakken gevestigd zoals de Media Markt, Toys XL, Brugman Keukens & Badkamers, BCC, Swiss Sense en een Action. In totaal zijn er zo'n 30 verschillende winkels te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...