maandag 13 augustus 2012

Winkelstad Venlo: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Venlo: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Venlo winkelen.

Venlo

Venlo kennen we natuurlijk als stad met oude handelshuizen, stad van Carnaval, als stad van voetbalclub VVV-Venlo en van vervoersbedrijf Frans Maas. Maar Venlo heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

In de historische stadskern van Venlo kunt je een breed aanbod van winkels verwachten. Dit is gecombineerd met verschillende pleinen met gezellige terrassen. Sinds begin december 2010 is het winkelgebied flink uitgebreid met de komst van de nieuwe Maasboulevard.
Winkelen in Venlo: De Maasboulevard

De binnenstad

De grote stedenbouwkundige ingrepen sluiten zeer mooi aan op de historische binnenstad. U loopt moeiteloos over van bestaand naar nieuw. In de nieuwbouw zijn naast een hoofdwinkelstraat ook kleine zijstraten die aansluiten op de historische Jodenstraat van Venlo. Naast de zeer grote filialen van de Jumbo en de Saturn zijn er ook middelgrote en kleinere winkels zoals onder andere Ecco, Mexx, H&M, Bakker Bart, S.Oliver, The Sting en Aktie Sport.
Winkelen in Venlo: De binnenstad
Zeker in de historische oude binnenstad van Venlo kun je goed shoppen. Leuke speciaalzaken vind je met name in Klaasstraat, Gasthuisstraat, Parade en Jodenstraat. Grotere ketens zijn voornamelijk gevestigd op de Lomstraat en de Vleesstraat. Al vele jaren is de omgeving Nolensplein en Gelderse Poort het domein van de Duitse koopjesjagers.
Winkelen in Venlo: Het Nolensplein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...