donderdag 9 augustus 2012

Winkelstad Amsterdam: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Amsterdam: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Amsterdam winkelen. Amsterdam kennen we natuurlijk van het spel monopoly met de Kalverstraat en de Leidsestraat. De Kalverstaat is absoluut een straat waar je moet zijn als je in Amsterdam gaat winkelen. Andere plekken zijn de Albert Cuyp of de 9 straatjes.

Kalverstraat

Winkelen in Amsterdam: Kalverstraat
De bekendste straat van Nederland, de Kalverstraat, bestaat ruim zeshonderd jaar. Dat weten we omdat het oudste bewaarde document waarin de naam ‘die Calverstraete' wordt vermeld, dateert van 4 Januari 1393. De naam van de straat verwijst naar de handel in koeien, ossen en natuurlijk kalveren die in de straat tot 1629 plaatsvond. Na de verdwijning van de veemarkt, werd de Kalverstraat al snel een trendy winkelstraat.

De 9 Straatjes

Winkelen in Amsterdam: De 9 Straatjes
De 9 Straatjes is de verzamelnaam voor negen kleine, gezellige straatjes tussen de Raadhuisstraat en de Leidsestraat. In deze straatjes vind je vintage tweedehandswinkels, designer boetieks, alternatieve modewinkels en gespecialiseerde themawinkeltjes. Ook kun je er prima een heerlijke kopje koffie drinken en zo even ontsnappen aan de drukte van Amsterdam. In totaal vind je hier 190 winkels (en restaurants).

De grote prachtige panden in de 9 straatjes stammen voor het grootste deel uit begin 17e eeuw. De namen van de straatjes herinneren aan de ambachten die vroeger werden uitgevoerd, zoals het bewerken van beren- en wolvenhuiden.

P.C. Hooftstraat

Winkelen in Amsterdam: P.C. Hooftstraat
De laatste decennia van de 20e eeuw heeft de P.C. Hooftstraat zich ontwikkeld tot de duurste winkelstraat van Nederland. Dat trekt meteen een bepaald publiek aan. Met een beetje geluk kom je een bekende Nederlander zoals Estelle Cruijff tegen.

In de P.C. Hooftstraat vindt je veel exclusieve kleding- en schoenenwinkels, verder zijn er een hoop dure appartementen. De laatste jaren worden getypeerd door de komst van winkels van grote luxemerken als Cartier, Louis Vuitton, Chanel, Hermès, G-Star en het Amerikaanse juweliersmerk Tiffany & Co.

De Pieter Cornelisz. Hooftstraat, zoals de straat voluit heet, is in 1876 vernoemd naar de belangrijke geschiedkundige, dichter en toneelschrijver Pieter Cornelisz. Hooft (1581-1647).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...