donderdag 9 augustus 2012

Winkelstad Rotterdam: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Rotterdam: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Rotterdam winkelen. Rotterdam kennen we natuurlijk als een grote stad, de havenstad, de stad met moderne gebouwen en de stad van dierentuin Blijdorp. Maar Rotterdam heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Lijnbaan

Winkelen in Rotterdam: De Lijnbaan
De Lijnbaan is de drukste winkelstraat van Rotterdam en omstreken. Het was Europa’s eerste autoloze winkelpromenade. De Lijnbaan bestaat pas vanaf 1953, dat heeft natuurlijk te maken met de bombardementen van de 2de wereldoorlog. Tegenwoordig shop je er in grote en kleine winkels, van bekende merken en ketens als Tommy Hilfiger, Mango en Invito.

Koopgoot

Winkelen in Rotterdam: De Koopgoot
De Koopgoot is de bijnaam voor de Beurstraverse. Deze winkelstraat straat ligt onder het straatniveau van de Coolsingel. Boven de Beurstraverse bevindt zich het Beurs World Trade Center Rotterdam. Oorspronkelijk was de traverse uitsluitend een deel van het Metrostation Beurs bedoeld om voetgangers de drukke Coolsingel over te laten steken.

De meeste winkels gelegen in de Beurstraverse bevinden zich uitsluitend op het lagere niveau. Grote warenhuizen zoals C&A en de Bijenkorf hebben hier ook een extra ingang, de andere ingang is op het hogere niveau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...