maandag 13 augustus 2012

Winkelstad Enschede: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Enschede: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Enschede winkelen.

Enschede

Enschede kennen we natuurlijk als stad van Serious Request 2012 Glazen Huis, FC Twente, Enschede Airport en helaas ook van de vuurwerkramp. Maar Enschede heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Winkelen in Enschede
Enschede is de grootste en gezelligste winkelstad van het oosten van het land en het is dus ook geen wonder dat Duitsers vaak naar Enschede komen om lekker een dagje te shoppen. Sfeervolle steegjes en moderne winkelcentra wisselen elkaar af. Ideaal dus voor een dagje shoppen! Grote ketens vind je rondom het Hendrik Jan van Heekplein, het drukste plein in de binnenstad. In zijstraten als de Kalanderstraat en de Raadhuisstraat kun je je hart ophalen als je van shoppen houdt.

Van Loenshof

Winkelen in Enschede: Het Van Loenshof
Houd je meer van de wat exclusievere winkels en leuke boetiekjes? Neem dan eens een kijkje in het Van Loenshof. Deze straat wordt ook wel de PC Hooftstraat van Enschede genoemd! Er verschijnen steeds meer exclusieve winkels in het Van Loenshof. Je vindt hier verrassende winkels, moderne restaurants en trendy koffiezaakjes. Het is een leuke straat om door te lopen, want naast de exclusieve winkels vind je kunst en mooi groen in het het Van Loenshof.

De Haverstraatpassage

Winkelen in Enschede: De Haverstraatpassage
Dan de Haverstraatpassage, dit is één van de oudste winkelstraten van Nederland, en hier vind je veel leuke, exclusieve winkeltjes. Ook in de Korte Hengelosestraat kun je je uitleven als je van winkelen houdt. In deze straat vind je een afwisselend aanbod leuke winkels met een wisselend karakter. Even uitrusten van al het shoppen? Dat kan op één van de mooiste horecapleinen van Nederland; de Oude Markt. Rondom de Grote Kerk bevinden zich tientallen uitgaansgelegenheden, van café tot eetgelegenheid en van restaurants tot theater.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...