maandag 13 augustus 2012

Winkelstad Nijmegen: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Nijmegen: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in de leuke stad Nijmegen winkelen.

Nijmegen

Nijmegen kennen we natuurlijk als de stad van de vierdaagse, als de stad van de Frank Boeijen Groep, als stad van het Goffertpark, als 'roze' stad, en, met 165.000 inwoners, als 10de stad qua grootte van Nederland. Maar Nijmegen heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Grote Markt

Winkelen in Nijmegen: Grote Markt
Net als vele andere oude steden heeft ook Nijmegen een Grote Markt, en ook hier is de Grote Markt een heel oud, heel mooi en vooral heel gezellig plein om lekker rond te winkelen en vooral om even lekker iets te drinken of te lunchen. Het plein is zo mooi om te bekijken, dat je vanaf je terras, constant de mooie oude gebouwen wilt bekijken. Dit is en dit was Nijmegen!

Hezelstraat

Winkelen in Nijmegen: De Lande Hezelstraat
Vanaf het centraal gelegen plein, de Grote Markt van Nijmegen, loop je zo naar beneden, de Stikke Hezelstraat in. Deze gaat al snel over in de Lange Hezelstraat. Dit is de oudste winkelstraat van Nederland! Op zich al een reden om hier eens te winkelen. Tussen het winkelen door kun je lekker lunchen bij Smaakrijk, Merano of de bekende Bagels & Beans.

In de Romeinse tijd was de Hezelstraat al de belangrijkste handelsstraat van Noviomagnum. De straat werd in 2009 geheel gerenoveerd maar je kunt nog steeds merken dat het een oude straat is. Van oudsher zitten hier de speciaalzaken van de stad gevestigd. Grote ketens worden gelukkig geweerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...