zaterdag 11 augustus 2012

Winkelstad Haarlem: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Haarlem: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in ABC winkelen. Haarlem kennen we natuurlijk als hoofdstad van Noord-Holland, de Spaarne, de plaats waar de allereerste trein reed en het Frans Hals museum. Maar Haarlem heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Haarlem werd onlangs uitgekozen tot beste winkelstad van Nederland. De Kleine Houtstraat werd uitgekozen tot leukste winkelstraat van Nederland. Haarlem kreeg ook de titel meest gastvrije stad van het land. Haarlem heeft het dus allemaal!

Kleine Houtstraat

Winkelen in Haarlem: Kleine Houtstraat
De Kleine Houtstraat is uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. De straat kenmerkt zich door het grote aanbod aan bijzondere winkels. Anders dan anders en elke keer weer verrassend. De Kleine Houtstraat loopt parallel aan de Grote Houtstraat. Een authentieke, sfeervolle winkelstraat waar je heerlijk doorheen kunt slenteren en waar je je telkens blijft verbazen over het brede en originele aanbod aan winkels en horeca.
Winkelen in Haarlem: De Warmoesstraat is ook 's avonds heel gezellig!

In de Grote Houtstraat vind je de wereld van Jansje of in het kort gewoon Jansje. Dat is een leuke winkel die ook nog eens is uitgeroepen tot “De op 1 na Beste Zelfstandige Winkel van Nederland 2012”. Ga er eens kijken en een kopje koffie met gebak halen, want dat kan daar ook.


Warmoesstraat


Winkelen in Haarlem: Warmoesstraat
De Warmoesstraat is een supergezellig klein straatje dat volledig ingericht is met leuke winkeltjes. Denk daarbij aan kleding, lifestyle, interieur, lunch, diner en bloemen. Tussen al deze winkels zitten zeker een paar aangename verassingen. Grote kans ook om een bekend gezicht tegen te komen in deze straat.


CBS: Haarlem meest gevarieerde winkelcentrum

Het winkelcentrum van Haarlem heeft met 68 verschillende soorten winkels het meest gevarieerde winkelaanbod van Nederland. Dat blijkt uit een op woensdag 2 jan 2013 gepubliceerde top 15 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De binnensteden van Apeldoorn en Middelburg staan met respectievelijk 67 en 66 verschillende soorten zaken op de tweede en derde plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...