zaterdag 11 augustus 2012

Winkelstad Maastricht: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Maastricht: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Maastricht winkelen. Maastricht kennen we natuurlijk als Maasstad, als stad met de zachte g, als stad van gezelligheid, als stad van net geklede mensen. Maar Maastricht heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.


Grote Straat

Winkelen in Maastricht: De Grote Straat
Het winkelen in Maastricht is niet compleet zonder een bezoek aan de Kleine Straat, de Grote Straat en de Maastrichter Brugstraat. Deze hoofdstraten in hartje centrum zijn zoals je ze in iedere stad vindt, veel bekende winkels en ketens. Toch hebben de winkels in Maastricht een ander karakter. Het lijkt allemaal wat gemoedelijker en relaxter te gaan. Loop ook eens de zijstraten en laat je verrassen door de kleine winkels en horeca die je er aantreft.


Het Vrijthof

Winkelen in Maastricht: Het Vrijthof
Het Vrijthof is een heel bekend plein in de binnenstad van Maastricht. Aan de westkant van het plein bevindt zich de Groote Sociëteit uit 1760, een van oorsprong militaire club. Aan de westkant ligt een andere sociëteit, Momus (1883), van oorsprong een club voor niet-militairen echter thans een reguliere horecagelegenheid. Het Vrijthof heeft heel veel leuke eet- en drinktentjes. De meeste cafés en restaurant hebben ruime terrassen, waaraan het plein een deel van zijn faam te danken heeft.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...