donderdag 3 januari 2013

Winkelstad Roermond: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Roermond: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelen is leuk, winkelen is een uitje, winkelen is verkennen. Als je van winkelen houdt moet je zeker een keer in Roermond winkelen. Roermond kennen we natuurlijk als stad in Limburg, als oude stad en als stad van De Sint-Christoffelkathedraal. Maar Roermond heeft ook heel leuke winkels en winkelstraten.

Winkelen in Roermond: De Markt

Roermond

In 2009 is Roermond verkozen tot Beste Binnenstad 2009-2011 in de categorie middelgrote steden. En heel gek is dat niet, als je kijkt naar het uitgebreide en diverse aanbod op het gebied van winkelen en horeca. Daarnaast sieren veel monumentale gebouwen, imposante kerken en prachtige pleinen de Roermondse binnenstad. De stad heeft een aantrekkelijk winkelcentrum met promenades, gezellige terrassen en een ruim aanbod van restaurants. Op die manier is er in Roermond altijd wat te beleven.

Winkelen in Roermond: Roercenter

Alsof het allemaal nog niet genoeg is staat Roermond ook nog eens bekend als een echte shopstad! Het winkelaanbod is bijzonder uitgebreid en veel speciaalzaken en boetiekjes zijn gevestigd in monumentale panden in het historische hart van de stad. Diverse gigantische megamalls zoals de Huis en Tuin Boulevard, het Retailpark en de Vrijbuiter liggen net buiten het centrum. Maar Het Kazerneplein en het landelijk bekende Designer Outlet Centre liggen op enkele minuten loopafstand van de binnenstad.

Winkelen in Roermond: Stationsplein

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...