woensdag 2 januari 2013

Winkelstad Sittard: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Winkelstad Sittard: Eén van de leukste winkelsteden in Nederland

Voor velen is winkelen leuk, is winkelen echt een uitje. Met winkelen verken je niet alleen de winkels maar ook de stad met soms heel mooie oude gebouwen en een mooi heuvelachtige omgeving in de buurt. Als je van winkelen houdt, en je bent in de buurt van Sittard, dan moet je zeker een keer in Sittard winkelen.

Sittard kennen we natuurlijk als stad met de zachte G. als stad van voetbalclub Fortuna. Maar Sittard is ook een heel oude stad. Na Maastricht (ca 1204) en Roermond (1232) is Sittard de 3e stad (1243) met stadsrechten.

Sittard is rijk aan monumenten en musea. In 2000 is Sittard verkozen tot Groenste Stad van Nederland. Het gezellige centrum, de cafeetjes en verwarmde terrasjes zorgen ervoor dat het na een dagje winkelen goed toeven is. De vele uitgaansgelegenheden, stadstheaters en optredens op het oude marktplein geven Sittard een bijzonder gezellig karakter.


Centrum Sittard

Winkelen in Sittard

Winkelen in Sittard: De Voorstad in de 19de eeuw
In het hartje centrum van Sittard, in de Voorstad, vindt u Jetske Kralenwinkel: een heus walhalla voor kralen- en sieradenliefhebbers. De overzichtelijke, ruime en lichte zaak biedt u alles wat nodig hebt om de prachtigste kralensieraden te maken!

Wie vanaf het straatje van de Hema in de richting van de Markt loopt, wandelt langs Chica. In deze zaak van ruim veertig vierkante meter vindt u een keur aan fantastische merken die nog niet ontdekt zijn door de grote massa.

Winkelen in Sittard: De Markt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...